20 Kasım 2012 Salı

Bere ve Boyunluk takımı





İşte bir bere ve boyunluk daha bitti ;) Genelde yeni yıla hediyelik ördüğüm için her modeli örer oldum bere yi çok beğenmiştim ve ona takım olsun die boyunluğunuda aynı modelden ben uydurdum ;) 
Berenin açıklaması BURADA .....

6 yorum:

  1. Merhaba. bu bereyi çok beğendim. Şemanın 1.sini berede kaç defa uyguladınız ve kesmelere geçtiniz yardımcı olur musunuz?

    YanıtlaSil
  2. merhaba bu bereyi örmek istiyorum .lastikten sonra artırıp 1 sıra ters ördüm şemadaki örneği kurarken 3 lü sağa kes 1 dola bir düz ör 1 dola düz ...diyemi ördünnüz sağa 3 mü 4 mü kesiliyor tam anlayamadım..

    YanıtlaSil
  3. kusura bakmayın biraz geç cevap verdim ;
    Ben bu bereyi öreli çok olmuştu şimdi tekrardan şemayı kontrol ettim ;
    evet sağa doğru 3 lü kes ve 1 dola 1 düz 1dola 1 düz .......sola 3 lü kes şeklinde olacak ...
    1.kartı 3 kez tekrarlamıştım küçük geldiğini düşünürseniz 4 kez de tekrarlayabilirsiniz....
    kesme kısmındada 2. şemayı aynen uyguladım ...hem 3 lü kes var hem 2 lü kesme var en yukarda 2 lü olarak keseceksiniz ....
    umarım anlatabilmişimdir anlamadığınız yerde tekrar sorabilirsiniz kolay gelsin....

    YanıtlaSil
  4. merhaba sizi tekrar rahatsız ettim ...bu bereyi lastikten sonra artırınca 150 ilmek oldu örnek 15 ilmekten oluşuyor. örneği 1o kere tekrar ederek kurunca yanlardan 4 lü kesme yapmazsam bir türlü oturmuyor.. 3 lü sağa ve sola kesme olduğundan eminmisiniz .. teşekkürler..

    YanıtlaSil
  5. sevgili melisa çok haklısın 4 lü kesme varmış orda kusuruma bakma inan dedim ya öreli çok olmuştu 2. seferede örmedim hiç bu modeli şemaya şimdi iice dikkatli bi şekilde bakınca evet 4 lü kesme oluyor çok haklısınız ....4lü kes 1 dola 1 düz 1 dola 1 düz.... 4 lü kes şeklinde ....

    YanıtlaSil